X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Kadîrov l-a introdus pe Obama și politicienii UE în lista sa neagră

27 iul. 2014,, 01:28   Externe
9121 22
Foto: ntv.ru
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a nimerit pe lista cu oficialii ruşi vizaţi de sancţiunile UE, a anunțat crearea unei liste negre, unde l-a inclus pe președintele american Barack Obama și conducerea actuală a UE.

Această decizie liderul cecen a făcut-o publică pe Instagram. Pe lista lui Kadîrov apar președintele SUA Barack Obama, președintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, președintele Consiliului European Herman Van Rompuy, înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Catherine Ashton și președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Acum, potrivit liderului cecen, tuturor acestor politicieni le este interzisă intrarea în republică, de asemenea, le vor fi înghețate conturile, dacă aceștia le au în regiune.

"Întreaga lume a asistat la tragedia popoarelor din Libia, Siria, Irak, Afganistan. Și în ultimul timp din Ucraina. Sub pretextul exportului democrației în aceste țări sînt uciși civilii, femeile, persoanele în vîrstă, copiii, sînt distruse orașe, edificii religioase. Responsabilitatea pentru tot ceea ce se întîmplă le revine Statelor Unite și Uniunii Europene. Acțiunile liderilor lor sînt terorism de stat îndreptat împotriva țărilor și popoarelor. Și în cele mai multe cazuri se varsă sîngele musulmanilor", - a declarat Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei.

Uniunea Europeană a impus sîmbătă sancțiuni împotriva a 15 oficiali ruși și reprezentanți ai republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk, precum și unor companii din Crimeea. În special, lista include șeful Serviciului Federal de Securitate rus Alexandr Bortnikov și șeful Serviciului de Informații Externe Mihail Fradkov, liderul Ceceniei Ramzan Kadîrov și guvernatorul de Krasnodar - Alexandr Tkacev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?