Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vinificatorii moldoveni vor continua să cucerească America

26 iul. 2014,, 11:45   Economie
4964 1
Foto: qmagazine.ro
Reprezentanţii a 11 companii vinicole autohtone au plecat astăzi într-o vizită la Statele Unite ale Americii, unde urmează să se întîlnească cu înalţi oficiali, importatori şi distribuitori de vin. Vizita va dura pînă la 3 august, relatează NOI.md.

Antreprenorii şi oficialii din Moldova speră să promoveze imaginea vinurilor moldoveneşti şi să creeze oportunităţi pentru noi relaţii de afaceri în acest domeniu pe piaţa americană.

Vizita este organizată şi finanţată de către Departamentul de Stat al Statelor Unite în colaborare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.

Statele Unite ale Americii sînt cel mai mare importator de vinuri din lume, cu consumul anual de aproximativ 3,4 miliarde de litri la un preţ mediu de 8 dolari pe sticlă. În 2013, volumul vînzărilor de vinuri moldoveneşti în Statele Unite a constituit aproximativ 660 mii de litri.

"Sperăm mult să avem rezultate bune în cadrul acestei vizite. Vom povesti americanilor despre frumuseţea plaiului nostru, despre bogăţia sufletească a moldovenilor. Vom încerca ca ei să se îndrăgostească de Moldova sau, cel puţin, să se intereseze de ţara noastră", a declarat pentru NOI.md ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov înainte de plecare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?