X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sîrbu: Magistrații pot contesta decizia Guvernului de a-și asuma răspunderea

25 iul. 2014,, 14:47   Societate
3552 4
Foto: noi.md
Unele articole din proiectul de lege care se referă la răspunderea disciplinară a judecătorilor și pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea ar putea fi contestate și anulate de către Curtea Constituțională. Declarații în acest sens au fost făcute de către vicepreședintele Parlamentului Sergiu Sîrbu în cadrul unei emisiuni de la UNIMEDIA.

„Unele articole la care noi am făcut referire și unde am avut temeri că vor depăși cadrul constituțional au fost adoptate și publicate așa cum au fost și ele chiar riscă să depășească Constituția. Mă tem că unele articole ar putea fi contestate si anulate de Curtea Constituțională. Nu voi face acest lucru. Nu avem de gînd să contestăm, deoarece conștientizăm că este o lege foarte importantă pentru reforma justiției. Nu trebuie să adoptăm legi de dragul legilor ca ulterior ele să fie anulate", a spus democratul.

Politicianul consideră că acum toată responsabilitatea cade pe autorii legii, adică Ministerul Justiției și Guvern în ansamblu.

Sergiu Sîrbu precizează că aceste contestări la CC ar putea veni și din partea opoziției, dar și din partea procuraturii, a Curții Supreme de Justiție, a avocatului poporului.

Anterior Comisia de la Veneția a declarat că proiectul cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor nu contravine normelor europene, iar forul nu se poate pronunţa asupra constituţionalităţii lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?