Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Premierul României speră la unificarea țării sale cu Republica Moldova

25 iul. 2014,, 11:25   Societate
21260 14
Foto: agerpres.ro
Prim-ministrul român a reiterat cursul de unificare a Republicii Moldova cu România. Aceasta declaraţie a fost făcută de către Victor Ponta într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul, comunică NOI.md.

Întrebat despre posibilitatea de unire a teritoriului Republicii Moldova cu România, prim-ministrul a menţionat: „Sper că pe parcursul vieţii mele, la un moment dat, această aspiraţie naţională să se facă”. Totodată, el a subliniat că nu-şi doreşte ca acest lucru să fie realizat cu forța.

Vorbind despre situația din Republica Moldova, Ponta nu a exclus faptul că Republica Moldova se va confrunta cu noi restricții impuse de Rusia.

"Responsabilitatea Rusiei [pentru situația creată] este clară acum. Noi dorim însă ca Ucraina, Republica Moldova și Georgia să poată merge pe calea proeuropeană fără presiuni", a menţionat politicianul.

Interesant este faptul că declarațiile lui Ponta contrazic afirmațiile deputatului în Parlamentul European, delegat de partidul său, Andi Cristea, care a spus că un grup al socialiștilor și democraților europeni a refuzat să sprijine unionismul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?