X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rebeja: "Antrenorul principal al selecționatei trebuie să formeze un colectiv puternic"

6 iun. 2020,, 12:00   Sport
2156 1

Figura antrenorului principal al selecționatei Moldovei la fotbal este foarte importantă și trebuie să creeze o echipă puternică și capabilă de luptă din cei mai buni fotbaliști, pentru ca în meciurile pentru selecționata națională să demonstreze și o dăruire enormă și o înțelegere a indicațiilor antrenorului.

O astfel de opinie a fost exprimată într-un interviu pentru Infotag, de deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul Echipei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja, transmite Noi.md.

El a menționat că de la antrenorul principal al selecționatei și de la conducerea Federației chiar și amatorii de fotbal așteaptă rezultate pozitive. În același timp, puțini oameni se gîndesc la faptul cu ce este susținut acest optimism.

"Sînt surprins de declarațiile fiecărui nou antrenor, care asigură că putem ocupa locuri înalte la finele turneelor oficiale internaționale. Și nu locul al cincilea, cînd sîntem pe al șaselea, ci imediat al patrulea sau chiar al treilea. Eu cred în importanța antrenorului principal. El trebuie să creeze o echipă puternică din cei mai buni fotbaliști, pentru ca în meciurile pentru echipa națională să demonstreze și o dăruire enormă, și o înțelegere a indicațiilor antrenorului. Dar astăzi, de la antrenorul principal al selecționatei nu trebuie să așteptăm un rezultat de moment, dar crearea unei echipe apte de luptă de iubitori de fotbal de la el putem să așteptăm!", a subliniat căpitanul multianual al selecționatei naționale de fotbal.

În opinia sa, pentru o evoluție cu succes a selecționatei Moldovei la fotbal în turneele oficiale internaționale nu sînt destui fotbaliști talentați și trebuie să apară o întreagă pleiadă de fotbaliști talentați, capabili să reprezinte cu succes Moldova pe arena internațională.


"În lotul nostru nu sînt suficienți astfel de jucători. Pentru a rezolva problemele de turneu a selecționatei, pe teren ar trebui să iasă cel puțin șapte-opt fotbaliști buni, plus încă trei-patru jucători puternici. Pe teren trebuie să fie lideri. Concurența este necesară. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar uneori se creează impresia că antrenorilor le vine greu să completeze echipa națională pentru a participa la meci", a menționat Radu Rebeja.

Potrivit lui, oricît de neplăcut ar fi pentru noi, trebuie să recunoaștem că echipa națională ocupă acele locuri în tabelele turneului și în ratinguri pe care le merită în prezent.

"Și pierderea în fața selecționatei Andorrei eu o iau nu ca o tragedie, ci ca urmare a unui Joc neconvingător pe parcursul ultimilor ani și a stării de lucruri în fotbalul moldovenesc", a subliniat căpitanul Selecționatei naționale de fotbal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?