X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: "Prea multe domenii au fost adunate sub acoperișul unui minister"

6 iun. 2020,, 10:33   Sport
3613 0

Țara și statul are nevoie de sportul de performanță și el trebuie neapărat dezvoltat.

O astfel de opinie a fost exprimată într-un interviu pentru Infotag, de deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul Echipei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja, transmite Noi.md.

"Campionii sînt idolii generației tinere. Imitîndu-i, în sport vin o mulțime de copii. Nu toți vor ajunge la înălțimi victorioase, dar ei vor respecta un stil de viață sănătos. Iar pentru stat, crearea condițiilor pentru promovarea sănătății națiunii este una dintre sarcinile cheie!", a menționat Radu Rebeja.

Răspunzînd la întrebare despre traume și situații în care sportivii moldoveni rămîn adesea singuri cu nenorocirea lor atunci cînd capătă traumatisme, ei trebuie să-și restabilească sănătatea din banii proprii și nu sînt primiți la operații chirurgicale fără rînd chiar dacă au poliță medicală, deputatul Parlamentului a spus că în prezent grupul parlamentar lucrează la un proiect pentru o nouă versiune a legii privind educația fizică și sportul.

"În acest document vor fi și articole care prevăd protecția de stat și juridică a sportivilor și, desigur, asigurarea medicală", a subliniat Radu Rebeja.


El s-a pronunțat, de asemenea, pentru ca probleme de dezvoltare a sportului în țară să fie planificate, analizate, soluționate de un minister aparte, în denumirea căruia să fie prezent cuvîntul "sport", dar nu ca acum, un minister în care domeniul sportiv a fost adăugat la ramura educației, culturii și cercetării.

"În opinia mea, de altfel, împărtășită și de alții, un număr prea mare de domenii diferite au fost adunate sub un acoperiș ministerial. Educația și cercetarea sînt sectoare atît de importante, încît pe lîngă ele, sportul devine satelit. Ceea ce nu ar trebui să se întîmple! Este de dorit ca problemele dezvoltării sportului în țară să fie planificate, analizate, soluționate de un minister aparte, în denumirea căruia să fie prezent cuvîntul "sport"”, - a menționat deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul Echipei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?