X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Președintele Lukashenko a demis guvernul

3 iun. 2020,, 22:30   Societate
2946 2

Președintele belarus, Alexander Lukashenko, a semnat miercuri un ordin de demitere a guvernului cu doar două luni înainte de alegerile prezidențiale programate pentru august, a informat televiziunea de stat din Belarus, citată de AFP

Alexander Lukashenko, aflat la putere din 1994 în această mică țară situată la porțile Uniunii Europene, a organizat consultări cu mai mulți înalți funcționari în timpul zilei pentru a studia componența viitorului guvern, a spus televiziunea publică.

Această remaniere guvernamentală se explică prin apropierea alegerilor prezidențiale, iar Lukashenko a spus că speră că „oamenii, dacă votează pentru sau contra, înțeleg cine va fi implicat în rezolvarea problemelor urgente ale vieții lor, a dezvoltării socio-economice a țării noastre ".

Belarusul a anunțat organizarea alegerilor prezidențiale pe 9 august, în ciuda epidemiei noului coronavirus care nu a ocolit țara, dar pe care Alexander Lukashenko a continuat să o minimalizeze.

Lukashenko, în vîrstă de 65 de ani, a anunțat deja că va candida pentru un al șaselea mandat.

Zeci de oameni au fost arestați în ultimele zile pentru participarea la acțiuni de protest, iar un lider al opoziției, Mikola Statkevitch, a fost condamnat la 15 zile de închisoare pentru organizarea unui astfel de protest.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?