X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

A crescut numărul candidaților care se înscriu la facultăţile de fizică, chimie şi biologie (FOTO)

22 iul. 2014,, 08:07   Societate
5138 0
Foto: noi.md
Preşedintele Comisiei de admitere a Universităţii de Stat din Moldova, decanul Facultăţii de Fizică, Florentin Paladi, oferă o prognoză pozitivă pentru anul 2014, în ciuda rezultatelor examenelor de bacalaureat şi aşteptărilor privind un flux mai mic al candidaţilor în acest an, relatează NOI.md.

„Pe baza rezultatelor sesiunii de bacalaureat 2014 pe republică, se aştepta un număr mai mic de candidaţi. Cu toate acestea, în prima zi de depunere a dosarelor, fluxul doritorilor de a se înscrie la Universitatea de Stat din Moldova nu se reduce”, a comentat Florentin Paladi.

Potrivit preşedintelui Comisiei de admitere, în 2014 Universitatea de Stat oferă studenţilor 13 facultăţi şi 73 de specialităţi la alegere, în cadrul cărora sînt disponibile 1011 de locuri cu finanţare bugetară şi aproximativ acelaşi număr de locuri cu taxă.

Anul acesta studenţii au o oportunitate bună de a depune dosare concomitent la mai multe specialităţi, numărul acestora fiind nelimitat. În cazul unei medii bune este posibil de a ocupa un loc cu finanţare bugetară.

Pe 2 august, spre finele primei perioade de depunere a dosarelor, se va şti exact ce facultăţi sînt cele mai solicitate. Deocamdată, în baza rezultatelor din prima zi se poate constata că cele mai căutate sînt facultăţile de drept şi economie.

"Mă bucur că mai mulţi în anul acesta doresc să se înscrie la facultăţile de fizică, chimie şi biologie. Anul trecut, pe lîngă specialităţile de drept şi economie, mai mulţi au ales facultăţile de jurnalism şi limbi străine", a relatat Florentin Paladi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?