Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Absolvenții universităților din Moldova pot face stagierea în Bundestagul Germaniei

3 iun. 2020,, 13:14   Societate
2557 0

Bundestagul German invită şi în anul 2021, pentru o perioadă de cinci luni, absolvenţii instituţiilor de învățămînt superior din Republica Moldova, interesaţi de politică şi cu cunoştinţe bune de limbă germană, la Berlin, pentru a absolvi un stagiu de practică în cadrul biroului unui deputat german.

Participanţilor la program li se oferă astfel posibilitatea de a cunoaşte sistemul parlamentar german, procesele decizionale precum şi de a acumula experienţă practică privind activitatea parlamentară. Anual la acest program participă circa 120 persoane din întreaga lume, transmite realitatea.md.

Începînd cu anul 2008 deja 34 de tineri din Moldova, au beneficiat de posibilitatea de a face un stagiu de practică în Bundestag. Scopul programului este de a aprofunda relaţiile dintre Germania şi Republica Moldova. Programul durează de la 1 martie pînă la 31 iulie 2021, participanţi beneficiind de o bursă lunară în valoare de 500 de euro, cazare gratuită şi asigurare.

Persoanele interesate trebuie să fie născute după 1 martie 1991 şi să posede cunoştinţe foarte bune de limbă germană. Informaţii detaliate despre programul de burse, condiţiile de eligibilitate, procedura de aplicare şi cea de selecţie pot fi preluate de pe pagina de internet: https://www.bundestag.de/ips. Dosarul complet urmează a fi expediat pînă la 31 iulie 2020 prin e-mail la info@chisinau.diplo.de într-un fişier PDF.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?