Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Neurolog: doar patru lucruri ne trebuie pentru a fi fericiți

1 iun. 2020,, 03:00   Ştiinţă şi IT
8130 1

Un celebru neurolog american a studiat creierul uman toată viața sa și dezvăluie rețeta fericirii: Ai nevoie doar de patru lucruri

Dr. Alex Korb este neurolog, scriitor și profesor. El a studiat creierul timp de peste 20 ani, a publicat zeci de articole despre depresie, neuroplasticitate și capacitatea creierului de a se adapta.

Alex Korb este și autorul cărții de mega succes “Spirala ascendentă: cum să folosești neurologia pentru a inversa cursul depresiei, cu cîte o schimbare mică”, carte care a devenit cea mai vîndută pe Amazon, la doar o săptămînă de la lansare, transmite doctorulzilei.ro.

În timpul liber scrie la Psychology Today. Iar totul se învîrte în jurul complexității uluitoare a creierului. Cum îți poți face viața mai frumoasă. Și da, se pare, din cercetările sale, că ți se poate schimba viața în funcție de ceea ce gîndești. Drept dovadă, cînd a lucrat ca antrenorul minții pentru echipe sportive, le-a ajutat să cîștige întotdeauna, schimbîndu-le modul de a gîndi, de a aborda lucrurile.

Experiența lui Alex Korb sa se extinde în leadership și motivație, mindfulness, fitness, chiar și stand-up comedy.


Pe de altă parte, oamenii urmăresc întreaga viață fericirea. Aceasta diferă, în funcție de vîrstă și etapele la care ne aflăm.

Sigmund Freud spunea că fericirea nu poate fi atinsă niciodată și că viața noastră se află întotdeauna sub semnul plăcerii.

Epictet a contrazis această teorie, susținînd că fericirea o atingi în momentul în care reușești să trăiești în armonie și-ți accepți destinul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?