Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Socialiştii au declarat prioritate industrializarea Moldovei şi lupta cu oligarhii

18 iul. 2014,, 16:45   Societate
4963 4
Foto: noi.md
Liderii Partidului Socialiştilor, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, au declarat prioritate a PSRM, pentru următorii patru ani, "industrializarea Moldovei şi lupta cu oligarhii". Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul prezentării Programului dezvoltării social-economice a Moldovei 2018, elaborat de experţi, relatează agenţia "Infotag".

Dodon a remarcat că în condiţiile prăbuşirii totale a economiei, care persistă în Republica Moldova în ultimii 20 de ani, trebuie atinse concomitent două scopuri.

"Economia, în opinia noastră, este industria, producerea. Şi trebuie să activeze pentru societate. Adică, dorim nu doar să creăm timp de patru ani cel puţin 200 de mii de locuri de muncă, dar şi salariul angajaţilor trebuie să fie unul pe măsură", a spus el.

Potrivit liderului socialiștilor, restabilirea economiei este posibilă doar cu atragerea resurselor din Uniunea Vamală, iar aceasta înseamnă "întoarcerea Republicii Moldova înspre CSI cu implicarea activă în toate proiectele economice ale acestei formaţiuni integraţioniste".

"Nu avem nevoie de ritmuri de creştere de 5%, cu toate că este un rezultat bun. Creşterea PIB-ului trebuie să fie de cel puţin 10% şi este posibilă prin crearea fondului investiţional de stat. În ţară sînt bani, dar aceste resurse trebuie acumulate în mîinile statului şi gestionate corect. Fondul va fi creat din resursele Băncii Naţionale, excedentele băncilor comerciale şi prin emiterea acţiunilor fondului", a spus la prezentarea programului economistul Vladimir Golovatiuc.

Liderii socialiştilor propun în următorii patru ani "construirea unei Moldove noi – fără oligarhi şi unionişti". Ei au promis să înăsprească legislaţia împotriva demnitarilor corupţi, dacă PSRM va cîştiga la alegeri.

"Vom confisca demnitarului corupt nu doar proprietatea ce-i aparţine, dar şi cea înregistrată pe numele rudelor. Vom reevalua rezultatele privatizării, vom clarifica situaţia cu managementul întreprinderilor mari de stat, cum ar fi "Moldtelecom", "Calea Ferată din Moldova". Vom introduce impozite pentru oamenii bogaţi, dar și pe obiecte de lux", a spus preşedintele Partidului Socialiştilor.

Liderii PSRM au spus că programul, de 200 de pagini, a fost prezentat pentru discutarea pe larg în societate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?