Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

OMS: Focare de COVID-19 ar putea să reapară în zone în care se credea că epidemia a trecut

28 mai. 2020,, 04:30   Externe
2715 1

Există riscul crescut al unui al doilea vîrf de infecții, anunță Organizația Mondiala a Sanatatii. Vizate de avertisment sunt țările unde numărul de cazuri e în scădere, dacă acestea renunță prea repede la măsurile luate pentru limitarea răspîndirii noului coronavirus.

OMS amintește că epidemiile apar adesea în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea să reapară în zone în care se credea că epidemia a trecut. Într-un astfel de scenariu, rata de infectare va crește din nou rapid, precizează OMS.

Mike Ryan, director în cadrul OMS: Trebuie să fim conştienţi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri, doar pentru că îmbolnăvirile scad, că va continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să avem un al doilea vîrf în timpul acestui prim val.

Drept urmare, cred că acum, statele din Europa, America de Nord, multe alte state din jurul lumii, din sud-estul Asiei, trebuie să continue să ia măsuri de sănătate publică și socială, de supraveghere, măsuri de sănătate publică, de testare și o strategie cuprinzătoare pentru a asigura că vom continua trendul descendent pentru nu a avea imediat un al doilea vîrf.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?