X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Grădinițele rămîn închise. Ministrul Educației: Nu ne jucăm cu viața copiilor

27 mai. 2020,, 16:14   Societate
11947 2

Copiii din R. Moldova ar putea să nu revină în curînd la grădinițe. Despre aceasta a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov.

Astăzi, 27 mai, ministrul Șarov a avut o ședință de lucru cu reprezentanții Primăriei Chișinău și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), unde s-a discutat despre redeschiderea instituțiilor de educație timpurie, transmite știri.md.

În debutul întrunirii, ministrul Igor Șarov a reiterat că în orice acțiune întreprinsă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) are la bază principiul asigurării sănătății copiilor/elevilor și personalului din domeniul educațional.

„Cu siguranță subiectul redeschiderii instituțiilor de educație timpurie este foarte important, de aceea elaborarea acestor instrucțiuni reprezintă unul dintre obiectivele de bază ale MECC.

Însă decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, atunci cînd riscul infectării va fi diminuat.


Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor noștri. Situația excepțională în care ne aflăm adesea necesită luarea unor decizii nepopulare, însă care reies din interesul suprem al copiilor”, a declarat ministrul.

În context, Nicolae Furtună, directorul ANSP a vorbit despre evoluția situației epidemiologice din țara noastră și impactul acesteia asupra redeschiderii instituțiilor de educație timpurie.

Participanții la ședință au desemnat un grup de lucru responsabil de elaborarea instrucțiunilor privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie.

Precizeazăm că, recent, responsabilii de la Primăria Chișinău anunțau că procesul educaţional în grădiniţele din Capitală rămîne sistat pînă în data de 30 iunie anul curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?