X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1415

Deliberări la miez de noapte: Parlamentul a respins moțiunea împotriva Maiei Sandu (VIDEO)

18 iul. 2014,, 09:55   Politică
5774 4
Foto: noi.md
Moțiunea simplă înaintată de fracțiunea comuniștilor împotriva ministrului Educației, Maia Sandu, a fost respinsă de Parlament. Astfel, pentru demiterea Maiei Sandu au votat 34 de deputați, iar ceilalți s-au pronunțat împotrivă.

Deputații au examinat moțiunea în cadrul unei ședințe ieri seara, la ora 22:00. Procedura de vot a început aproape de miezul nopții.

Parlamentarii comuniști i-au reproșat ministrului că nu a gestionat eficient organizarea examenelor de bacalaureat, fapt ce a dus la înregistrarea unor rezultate proaste. În opinia deputatului Gheorghe Anghel, vina pentru eșecul înregistrat de elevi la examene nu trebuie pusă pe seama guvernării comuniste, dar pe cea a guvernării actuale.

„Vă rog, nu faceți trimiteri iarăși la opt ani de guvernare comunistă, fiindcă timp de cinci ani de zile dumneavoastră ați putut sa pregătiți cadre didactice profesioniste”, a precizat Anghel.

La rîndul său, Maia Sandu a declarat că examenul de bacalaureat a devenit o fraudă, iar sarcina Ministerului a fost să combată această practică ilegală.

„Cum putem vorbi despre calitate în educație, despre responsabilitate, despre performanță, dacă bacalaureatul devenise o fraudă, o șaradă. Rezultatele cumulative ale examenului de bacalaureat reflectă problemele existente în sistemul de învățămînt”, a replicat Sandu.

Reprezentanți Coaliției au sărit în apărarea Maiei Sandu, precizînd că prin această moțiune comuniștii au aplicat un procedeu de hărțuire. Potrivit deputatei liberal-democrate Maria Ciobanu, vina pentru rezultatele proaste la examene o poartă sistemul.

Menționăm că fracțiunea comuniștilor a depus o moțiune simplă împotriva Maiei Sandu pe 3 iulie curent, argumentînd că politicile promovate de aceasta au eșuat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав