X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Stoianoglo a oferit detalii noi în dosarul furtului miliardului

27 mai. 2020,, 07:50   Politică
7294 3

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, spune că în viitorul apropiat procurorii vor începe să transmită în judecată primele dosare penale intentate față de persoanele care, într-un fel sau altul, au avut legătură cu operațiuni și cu evenimente din dosarul „furtul miliardului”.

Totodată, procurorul general spune că acum instituția deține dovezi în privința persoanelor care au comis această infracțiune.

Alexandr Stoianoglo a confirmat că procurorii l-au interogat pe omul de afaceri Veaceslav Platon în dosarul furtului miliardului, și spune că acesta le-a explicat foarte multe lucruri. „Doar declarațiile lui Platon nu sînt suficiente, însă el ne-a explicat foarte multe lucruri”, a menționat Stoianoglo în cadrul emisiunii „O nas” de la postul Jurnal TV.

Stoianoglo spune că l-au interogat pe Veaceslav Platon în decembrie anul trecut și în ianuarie curent, iar ulterior procurorii au lucrat în diferite direcții reieșind din informațiile pe care le-au primit de la Platon și din alte surse.

Veaceslav Platon a declarat, în cadrul unei emisiuni la TV8, că este unul dintre principalii martori în dosarul nou intentat față de fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc privind frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?