X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Spitalul Clinic Republican s-a deschis un nou bloc de chirurgie

18 iul. 2014,, 10:00   Societate
4493 0
Фото: timpul.md
Spitalul Clinic Republican are un nou bloc de chirurgie, capabil să primească anual între 25 de mii şi 35 de mii de pacienţi.

Potrivit agenţiei "Infotag", blocul are o suprafaţă de 10 mii mp. În edificiul nou au fost utilate 16 săli de operaţii, 75 de paturi de terapie intensivă, un bloc de sterilizare, un laborator de metabiopsie, o bancă de sînge, un spaţiu pentru colectarea şi neutralizarea deşeurilor medicale, o cameră de păstrare şi un spaţiu tehnic. În bloc a fost montat utilaj modern care face posibilă efectuarea unui număr de 16-25 mii de intervenţii chirurgicale, anual, inclusiv cele mai complicate, iar perioada de spitalizare a pacienţilor se va reduce de la opt la cinci zile.

Personalul medical al blocului nou a fost instruit în Austria, Franţa, Belgia şi România, dar şi a urmat stagii practice la cel mai performant echipament.

Construcţia blocului a început în anul 2011 şi a costat 30,4 milioane de euro. Blocul nou a fost construit prin colaborarea Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Sănătăţii, Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cu sprijinul Uniunii Europene, al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Băncii Mondiale, guvernelor Austriei, Japoniei, şi Agenţiei de Cooperare şi Coordonare a Turciei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?