X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Leancă a dezvăluit care este menirea incubatoarelor de afaceri

17 iul. 2014,, 17:20   Societate
3861 0
Foto: gov.md
Incubatoarele de afaceri sînt create pentru a da o şansă în plus celor care au spirit antreprenorial şi iniţiativă şi care au preferat să rămînă acasă pentru a contribui la modernizarea ţării. Declarația a fost făcută de premierul Iurie Leancă în cadrul unei vizite efectuate astăzi la incubatorul de afaceri din Ştefan Vodă.

„Atunci cînd am lansat împreună cu UE proiectul creării incubatoarelor de afaceri, s-a pornit de la ideea că singura soluţie pentru rezolvarea durabilă a problemei sărăciei în Republica Moldova este crearea locurilor de muncă bine plătite”, a declarat Iurie Leancă.

Instituția găzduiește 16 companii, unde activează aproape 60 de persoane, cuprinde o suprafaţă de aproape două mii de metri pătraţi și a fost înființat din banii Guvernului şi ai Uniunii Europene – în total, cinci milioane de lei.

Potrivit Guvernului, incubatorul de afaceri din Ştefan-Vodă reprezintă o instituţie care oferă antreprenorilor idei şi planuri de afaceri viabile. Companiile rezidente beneficiază de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare reduse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав