X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Chișinău a fost deschis după renovare Blocul Hematologic al Institutului Oncologic (VIDEO)

17 iul. 2014,, 15:45   Societate
15059 0
Foto: noi.md
Joi, 17 iulie, la Chișinău a fost inaugurat după renovare Blocul Hematologic al Institutului Oncologic, informează NOI.md.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, prezent la ceremonie, a menționat că în rezultatul renovării Blocului Hematologic se vor îmbunătăţi considerabil condiţiile de tratament pentru pacienţi şi cele de muncă pentru lucrătorii medicali, contribuind astfel la sporirea calităţii serviciilor medicale şi atragerea tinerilor specialişti competenţi.

Andrei Usatîi a subliniat că, în pofida faptului că reparația a durat tocmai 8 luni, cel mai important rezultat sînt condițiile confortabile pentru pacienți, al căror tratament durează mai mult timp. Mulți pacienți deja au apreciat noile condiții de care beneficiază. Centrul Hematologic din cadrul Institutului Oncologic este rezultatul investiţiei de 800 de mii de lei realizate de Ministerul Sănătăţii, 1,32 milioane de lei – de Institutul Oncologic, 7,3 milioane de lei – de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Valoarea totală a proiectului este de 9,54 milioane de lei.

Potrivit unui medic din cadrul blocului, a fost renovat totul: de la aspectul exterior al clădirii pînă la utilaj și condițiile elementare pentru pacienți. Secția este dotată treptat cu echipament modern. Bolnavii sînt tratați în baza poliței medicale.

Potrivit datelor statistice, anual, la Centrul Hematologic se tratează circa 4200 de bolnavi, dintre care 420 de copii. Pentru micuți a fost amenajat și un teren de joacă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?