X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Fracțiunea PCRM cere expulzarea Anei Guțu din țară (VIDEO)

16 iul. 2014,, 13:35   Politică
6497 6
Foto: noi.md
Un schimb de replici dure a avut loc astăzi între deputatul comunist Sergiu Stati și deputata liberal-reformatoare Ana Guțu, în timpul ședinței legislativului. Parlamentarul comunist a sărit în apărarea colegului său de partid Oleg Reidman după scandalul iscat pe marginea medicamentelor, acuzînd-o pe Guțu de xenofobie și rasism.

Stati a cerut în numele fracțiunii din care face parte ca Ana Guțu să fie dată afară din Parlament și expulzată din țară, pentru declarațiile sale.

„Am observat cu toții că doamna Guțu și-a sărit din balamale. Acum a făcut un atac la persoană, l-a insultat direct pe colegul nostru de fracțiune, domnul Reidman. A dat dovadă de xenofobie și fascism vădit, de aceea fracțiunea noastră cere ca Guțu să fie expulzată nu doar din Parlament, dar din țară, pe minimum trei luni de zile”, a spus Stati.

Declarațiile deputatului comunist au stîrnit reacții aprinse din partea colegilor din Parlament, iar Ana Guțu a venit imediat cu o replică. Deputata a cerut, la rîndul său, ca Stati să fie lipsit de cetățenia Republicii Moldova.

„Îmi pare rău că domnul Stati distorsionează mesajul meu, probabil că are nevoie de traducător. Domnule Stati, dacă nu cunoașteți limba română și habar nu aveți ce înseamnă xenofobie și fascism, atunci vă invit să vă înscrieți la organizația „Antifa” a lui Petrenco și el o să vă învețe. Dumneavoastră sînteți cel care dați de dovadă de xenofobie, ură rasială, românofobie și, de fapt, trebuie să fiți lipsit de cetățenie”, a răspuns Guțu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?