COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7683

Guțu l-a acuzat pe Reidman de afaceri ilegale cu medicamente (VIDEO)

16 iul. 2014,, 11:50   Politică
4807 1
Foto: noi.md
Deputata liberal-reformatoare Ana Guțu l-a acuzat pe parlamentarul comunist Oleg Reidman de faptul că întreține o afacere ilegală în domeniul farmaceutic. Acuzațiile au fost lansate în timpul examinării unui proiect de lege cu privire la activitatea farmaceutică din Moldova.

Conflictul a început după ce Guțu s-a pronunțat pentru asigurarea exclusivității medicamentelor originale pe piața farmaceutică din republică, în timp ce Oleg Reidman a declarat că acest lucru este în favoarea companiilor farmaceutice mari și în defavoarea cetățenilor de rînd.

„Medicamentele generice nu sînt medicamente originale. Trebuie să recunoaștem că pacienți din Moldova trebuie să recurgă la farmaciile din străinătate pentru a procura medicamente de calitate, iar aici în Moldova se vinde cretă ambalată, pe care voi o numiți medicament generic. Eu sînt pentru ca această exclusivitate pentru medicamentele originale să fie și 10, și 20 de ani”, a menționat Guțu.

La rîndul său, Reidman a precizat că nu toți cetățenii își permit medicamente originale.

„Sigur că dumneavoastră vă puteți permite medicamente originale. Domnul Ghimpu vă dăruiește perle, dar oamenii care nu au bani pot să se folosească și de preparatele generice. Dar ceea ce face Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală o face în favoarea companiilor farmaceutice mari”, a explicat Reidman.

Replica Anei Guțu la cele afirmate de Reidman nu s-a lăsat așteptată. „Faptul că aveți interese în businessul farmaceutic din Moldova îl știe toată lumea și mai bine ați înceta să vă îmbogățiți pe seama sănătății cetățenilor moldoveni”, a menționat Guțu.

Proiectul de lege examinat prevede ajustarea cadrului legal al Republicii Moldova în vederea asigurării confidențialității datelor în cadrul procedurilor de înregistrare, testare și omologare a produselor farmaceutice. Documentul fost votat în prima lectură.


0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽