X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Voronin a explicat de ce PCRM nu a votat împotriva ratificării Acordului de asociere (VIDEO)

15 iul. 2014,, 12:17   Politică
5547 9
Foto: noi.md
Fracțiunea Partidului Comuniștilor s-a abținut de la vot, în timpul ratificării Acordului de asociere cu UE, pentru a nu participa la un „act de trădare al țării”. Astfel a răspuns liderul PCRM, Vladimir Voronin, la întrebarea adresată de jurnalistul NOI.md, astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia lui Voronin, votarea împotriva ratificării documentului ar fi dat legitimitate întregului act. Acesta a ținut să precizeze că formațiunea sa nu ar fi admis semnarea Acordului de asociere cu UE, dacă ar fi fost la putere.

„Noi nu am vrut să devenim martori ai acestui act de trădare a Moldovei, un act de umilire a țării. Această înțelegere a început nu acum, dar odată cu crearea Parteneriatului Estic. Eu am refuzat să fim în Parteneriatul Estic, pentru că am văzut trădare. Acest acord și această deschidere a europenilor, a americanilor are un singur scop – de a ne îndrepta împotriva Rusiei. Uitați-vă ce se face în Ucraina, Georgia. La noi ei au reușit să facă Euromaidanul pe 7 aprilie”, a explicat Voronin.

Liderul comuniștilor a reiterat că formațiunea sa va contesta Acordul de asociere la Curtea Constituțională, întrucît documentul ar fi îndreptat împotriva suveranității statului.

Acordul de asociere cu UE a fost ratificat cu votul a 59 de deputați pe 2 iulie. Patru deputați s-au pronunțat împotriva ratificării Acordului, printre care și comunistul Grigore Petrenco. Ceilalți deputați comuniști au părăsit sala în timpul procedurii de vot.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?