X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Voronin despre declarațiile lui Petrenco: Niște aiureli! (VIDEO)

15 iul. 2014,, 11:55   Politică
5407 1
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, califică drept aiureli declarațiile făcute de Grigore Petrenco privind convocarea Congresului PCRM și alegerea unui nou lider. În cadrul unei conferințe de presă, politicianul a sugerat că aceste acțiuni ar fi niște provocări puse la cale din exterior cu scopul de a slăbi formațiunea în preajma alegerilor, notează NOI.md.

„Pentru noi această persoană este înțeleasă definitiv, iar propunerea lui sau a mea nu depinde de ce dorim noi. Congresul se convoacă conform statutului partidului. Orice încercare de aiureli de genul acesta, venite fie din interior sau exterior, sînt îndreptate spre diminuarea rolului partidului. Noi ne gîndim și mai departe cine îi îndrumă, aceasta se înscrie în lanțul evenimentelor”, a explicat Voronin.

Președintele formațiunii și-a exprimat regretul în legătură cu acțiunile lui Petrenco, precizînd că orice probleme de acest gen trebuie soluționate în interiorul partidului. Voronin a reiterat faptul că Grigore Petrenco, Iurie Muntean și Mark Tkaciuk au scris cereri prin care au solicitat să fie excluși din organele de conducere ale PCRM și nu au de ce să fie supărați.

„Îmi pare rău că ei au ieșit cu aceste declarații. Nu au ei dreptul să fie așa de supărați, pentru că asta au dorit-o ei prin aceste cereri. Se poate de hotărît orice întrebare în sînul partidului, dar nu trebuie nimeni pe nimeni să șantajeze. Mai mult decît atît – aceste șantaje sînt foarte suspecte mai ales în campania electorală”, a precizat Voronin.

Menționăm că deputatul Grigore Petrenco a declarat săptămîna trecută că Vladimir Voronin trebuie înlăturat de la conducerea partidului, pentru trădare. Acesta a anunțat că este dispus să-i ia locului lui Voronin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?