Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Turcia intenționează să procure pentru turiștii ruși vinuri din Găgăuzia

14 iul. 2014,, 09:30   Economie
3869 1
Foto: noi.md
Cei mai mari importatori de producție vinicolă din Turcia se arată interesați de vinurile din Găgăuzia și intenționează să le procure pentru turiștii străini din țară, în primul rînd pentru cei din Rusia, relatează NOI.md.

Informația a fost comunicată de bașcanul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal, în cadrul unei ședințe de lucru a executivului de la Comrat. Potrivit lui Formuzal, el a primit o scrisoare în acest sens de la conducătorul unei companii importante din Turcia – „Marmara grup”, care a atașat o listă a companiilor turcești care ar dori să coopereze cu vinificatorii găgăuzi. Bașcanul a menționat că acest interes sporit din partea companiilor turcești se explică prin faptul că în Turcia, în special în Kemer, Side, Antalya, Belek și alte orașe se odihnește un număr mare de turiști ruși care știu că vinurile moldovenești sînt calitative.

Partea turcă a propus organizarea unei expoziții de producție vinicolă cu degustare în Găgăuzia, la care să fie prezentate vinurile din regiune. Posibilitatea organizării acestei expoziții la toamnă va fi examinată în timpul apropiat. La acest eveniment urmează să fie invitați nu doar specialiști și importatori din Turcia, dar și din statele UE și CSI. Mihail Formuzal a menționat că autoritățile de la Comrat au solicitat anterior Turciei să ofere o cotă de 20 de mii de litri pentru livrarea vinurilor, iar partea turcă a promis să examineze această posibilitate. Potrivit bașcanului, Găgăuzia este interesată să asimileze cu succes piața turcă a vinului. „Totul va depinde de noi, vom promova vinurile noastre, vom fi insistenți”, a declarat Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?