Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Forțele de ordine atacă Luganskul: deasupra orașului se ridică fum negru (VIDEO)

12 iul. 2014,, 08:46   Externe
8267 4
Foto: firstnews.ru
În sud-est militarii ucraineni au reluat ofensiva asupra Luganskului. Deasupra orașului se înalță fum negru – urme ale unui puternic tir de artilerie. Militarii ucraineni ținteau direct în autogară și comisariatul militar, sînt victime.

Militarii ucraineni, de asemenea, întreprind atacuri aeriene. Ca urmare a uneia dintre ele rebelii au reușit să doboare un avion militar. În plus, ei au aruncat în aer podul de pe autostrada Gorlovka - Dzerjinsk și un alt pasaj pe autostrada Lisiciansk - Seversk. În statul major al republicii populare Donețk spun că în așa mod încearcă să blocheze accesul în Donbas coloanelor ucrainene cu tehnică blindată, transmite corespondentul NTV.

Tancurile rebelilor au fost observate astăzi pe străzile din Lugansk. În oraș a pătruns un grup diversionist al forțelor de securitate. Ei circulă cu un microbus, scot o mortieră, dau cîteva salve, după care dispar. Cîteva mine au nimerit în zona autogării. Au luat foc dependințele lîngă biserica Sf. Pantelimon. Rebelii anunță despre morți și răniți.

Un obuz a ajuns pe teritoriul dispensarului oncologic regional, schijele împrăștiindu-se în toată curtea. În mai multe blocuri a fost deteriorat acoperișul și sparte geamurile.

Obuzele au lovit unul din birourile întreprinderii "Krasnodonugol". O persoană a decedat și două au fost rănite. În ajun sub foculmortierelor a nimerit un autobuz cu mineri, omorînd patru persoane. După aceasta Compania energetică din Donbas a suspendat activitatea a patru mine din regiunea Lugansk. Acționar al companiei este unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Rinat Ahmetov. Analiștii politici nu exclud că se duce nu numai un război împotriva Donbasului, dar și un atac asupra afacerilor lui Ahmetov. Guvernatorul regiunii vecine, Dnepropetrovsk, Igor Kolomoiski, care sponsorizeaza batalioanele forțelor pro-guvernamentale are în regiune propriile interese.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?