Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Petcov: Nu putem admite ca un plagiator să ocupe funcția de vicespicher

11 iul. 2014,, 14:45   Politică
6896 3
Foto: noi.md
Deputatul comunist Alexandru Petcov l-a acuzat pe democratul Sergiu Sîrbu de plagiat, precizînd că acesta nu poate fi numit în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Declarațiile au fost făcute de Petcov în timpul dezbaterilor pe marginea desemnării lui Sîrbu în noul post.

Deputatul comunist a propus prezidiului Parlamentului să desemneze o altă candidatură pentru funcția de vicespicher.

„A fost prezentată dovada clară de plagiat admisă de candidatul Sîrbu. Nu este vorba de o incursiune istorică, ci de preluarea integrală a discursului. Vă propun să vă mai gîndiți asupra unei noi candidaturi. Păi chiar se înjosește Parlamentul în așa mod, permițind ca un plagiator să semneze actele adoptate de Parlament?”, a spus Petcov.

În replică, președintele Legislativului, Igor Corman, a menționat că în acest caz nu poate fi vorba de plagiat, ci de utilizarea articolului unui doctor în drept, drept sursă de inspirație.

„A fost o simplă luare de cuvînt și nu ar trebui să facem atîta scandal. Cred că nu are nicio legătură cu noțiunea de plagiat. Noi cu toții ne inspirăm din anumite surse”, a explicat Corman.

Precizăm că în cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege privind retragerea imunității deputaților, Sergiu Sîrbu a ținut un discurs în Parlament despre imunitatea parlamentară, care potrivit comuniștilor, a fost copiat de pe blogul unui doctor în drept din România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?