X 
Cutremure stiri: 502

Locuitorii satelor Ciorna şi ai oraşului Rezina vor scăpa de camioanele companiei Lafarge

10 iul. 2014,, 11:24   Societate
8894 3
Foto: promotor.ro
Locuitorii satelor Ciorna şi ai oraşului Rezina vor scăpa în curînd de camioanele companiei Lafarge Ciment, care, potrivit spuselor locuitorilor, agravează starea ecologică din regiune, dăunează oamenilor şi clădirilor.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, în 2015, în regiune va fi construit un drum de ocolire de 7 km, care îi va scuti pe locuitori de problemele pe care le creează camioanele care traversează localitățile, dar și va economisi timpul companiei Lafarge, deoarece noul drum va fi mai scurt decît traseul precedent.

Aflîndu-se într-o vizită de lucru la Rezina, ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, a menţionat că noul drum nu va trece prin localităţi.

"Cel mai important este că problema locuitorilor Ciorna şi Rezina va fi rezolvată. Vor avea o viaţă mai liniştită. Va fi reabilitat drumul vechi de la Uzina de Ciment din extravilanul satului Păpăuţi, cu ieşire la traseul Rezina-Şoldăneşti în apropiere de satul Ţareuca, de asemenea, calitatea drumului va fi îmbunătăţită pentru a rezista greutăţilor de 11 tone pe osie", a menţionat ministrul.

Potrivit ministrului, deja a fost elaborată baza tehnico-economică pentru reconstruirea porţiunii Păpăuţi-Ţareuca. Conform calculelor Ministerului Transporturilor, costul lucrărilor va constitui circa 76 de milioane de lei.

Pentru ca camioanele să nu încurce lucrărilor, este necesară construcţia a 3,5 km de drum pe teritoriul Lafarge Ciment. Administraţia de stat a drumurilor, autorităţile locale şi reprezentanţii Lafarge în decurs de o săptămînă vor discuta toate detaliile. Darea în exploatare a traseului este preconizată pentru 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав