X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Liderul Transnistriei s-a plîns ambasadorului Germaniei despre „blocarea economică” a regiunii

10 iul. 2014,, 10:05   Societate
4367 3
Foto: ko.md
Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, din nou s-a plîns ambasadorului Germaniei de "blocarea economică" a regiunii. Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la Serviciul de presă al preşedintelui Transnistriei, blocada economică a fost discutată miercuri la întrevederea lui Şevciuk cu ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer, cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în Moldova.

Potrivit comunicatului, interlocutorii au discutat interacţiunea regiunii cu Germania în domeniul cultural, educaţional şi ecologic. Şevciuk a exprimat gratitudine ambasadorului pentru poziţia activă în privinţa reglementării conflictului transnistrean.

Şevciuk a menţionat că "politica limitărilor economice nu contribuie la găsirea unui compromis politic, ci îndepărtează de atingerea acestuia".

"Pînă acum a rămas blocat sistemul transporturilor şi cel bancar al Transnistriei. Poziţia noastră în procesul de negocieri este de a soluţiona aceste probleme. Noi demonstrăm deschidere pentru cooperare. Pentru dinamizarea activităţii comune anticipăm din partea partenerilor noştri moldoveni demonstrarea voinţei politice. Deblocarea economiei va reduce substanţial calitatea vieţii populaţiei Transnistriei", a spus Şevciuk.

Fiind invitat recent la postul TV7, diplomatul german s-a pronunţat pentru curînda reglementare a conflictului transnistrean. El a menţionat că situaţia din Transnistria şi Găgăuzia "depinde de factori externi", dar nu a specificat care sînt aceşti factori.

"Cînd ne întîlnim tete-a-tete cu reprezentanţi din Comrat, se prezintă ca proeuropeni. Apoi declară contrariul. Este evident că există o presiune din exterior", a spus Meyer.

Potrivit lui, soluţionarea problemei Transnistriei şi consolidării societăţii va fi facilitată de modernizarea Moldovei, realizarea reformelor eficiente şi dezrădăcinarea corupţiei.

Vorbind despre situaţia internă din Moldova, Matthias Meyer, a declarat că "Moldova trebuie să evite conflicte interne, iar în societate persistă invidie şi neînţelegeri".

"Important este să există omul care ar putea scoate ţara din această situaţie", a spus diplomatul.

Fiind întrebat cine ar fi persoana potrivită Matthias Meyer s-a eschivat să răspundă direct, dar a spus că prim-ministrul Iurie Leancă îi insuflă încredere, îndemnîndu-i pe cetăţenii Moldovei să susţină actualul guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?