X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Leancă: Vom dovedi că nu împărțim cetățenii Moldovei în funcție de malurile pe care trăiesc

9 iul. 2014,, 17:30   Societate
4780 4
Foto: facebook.com
Localitățile din stînga Nistrului au toate șansele să devină sate europene, prin intermediul proiectelor de consolidare a celor două maluri. De acest lucru se arată convins premierul Iurie Leancă, care a vorbit despre situația localităților din regiune, astăzi, la inaugurarea Casei de Cultură din satul Coșnița, raionul Dubăsari.

„Vom dovedi încă o dată că nu-i împărțim pe cetățenii Moldovei în funcție de malurile pe care trăiesc. Toți se bucură de aceleași drepturi și de aceleași șanse – la studii, la călătorii fără de vize, la proiecte finanțate din asistența externă. Sînt convins că avem toate șansele ca satul Coșnița, de rînd cu Doroțcaia, Cocieri și alte localități din stînga Nistrului să devină sate moderne, iar acest lucru depinde doar de noi", a explicat Leancă.
Și ambasadorul UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, prezent la eveniment, și-a exprimat convingerea că asemenea proiecte îi va uni pe oamenii din regiune.

Casa de Cultură din Coșnița a fost renovată în cadrul Proiectului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii", cu suportul financiar al Consiliului Raional, al UE și al PNUD. Suma totală a proiectului a constituit patru milioane de lei.

Tot astăzi, la Coșnița a fost inaugurat și Biroul Comun de Informații și Servicii, care va oferi suport în domeniul agriculturii, angajării în cîmpul muncii, pentru locuitori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?