X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fenomen misterios pe cerul din Marea Britanie (VIDEO)

10 iul. 2014,, 00:10   Ştiinţă şi IT
8108 2
Foto : jurnalul.ro
Paul Dobson, din Marea Britanie, a fost martorul unui fenomen misterios pe cerul de deasupra casei sale din Gateshead, scrie The Mirror. Bărbatul povesteşte că a avut parte de o întîlnire extraterestră, dovadă fiind luminile ciudate pe care le-a filmat.

"M-am trezit într-o noapte şi m-am dus la baie ca să iau nişte apă. Fereastra era deschisă aşa că am văzut acele lumini. Am trezit-o şi pe iubita mea şi nici ei nu i-a venit să creadă ce vede. Erau minunate. Am luat camera video şi am început să filmez cînd, dintr-o dată, culoarea s-a schimbat din turcoaz în verde. Nu mi-a venit să cred. Habar nu am ce a fost", a declarat Paul.

Potrivit experţilor, ar fi vorba despre despre nori compuşi din cristale de gheaţă, denumiţi Noctilucent.

Norii Noctilucent sunt fenomene noroase situate în atmosfera superioară şi vizibile după crepuscul.
Aceştia sunt consideraţi a fi cei mai înalţi nori din atmosfera Pămîntului şi se găsesc în mezosferă, la altitudini de 76 pînă la 85 kilometri.

Norii Noctilucent se formează în condiţii foarte restrictive, iar apariţia lor este folosită ca şi un ghid al schimbărilor ce se produc în atmosfera superioară. De la descoperirea lor, apariţiile norilor Noctilucent au crescut în frecvenţă, strălucire şi arie de apariţie. Se crede că această intensificare este în legătură directă cu schimbările climatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?