Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bolotov: Trupele ucrainene s-au retras de la Lugansk

9 iul. 2014,, 01:44   Externe
12058 4
Foto: rferl.org
Rebelii autoproclamatei republici populare Lugansk (RPL) au reușit să respingă trupele ucrainene de la Lugansk, transmite "Interfax", cu referire la șeful RPL, Valeri Bolotov.

Liderul rebelilor a declarat că forțele LPR controlează cartierul Izvarino la granița cu Rusia și alte sectoare ale frontierei ruso-ucrainene. Potrivit lui Valeri Bolotov, pe unele sectoare linia frontului s-a mutat în favoarea rebelilor. În același timp, apărătorii "republicii", au fost înarmați cu vehicule blindate și sisteme de artilerie. La dispoziția lor se află lansatoarele de rachete "Grad", obuziere, mortiere și sisteme de apărare antiaeriană.

Anterior Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat că trupele ucrainene se pregătesc pentru ofensivă majoră la Donețk și Lugansk.

Marți, Rusia a cerut convocarea Consiliului Permanent al OSCE și a prezentat un proiect de decizie prin care solicită restaurarea armistițiului și facilitarea situației umanitare în estul Ucrainei. Moscova, în special, este îngrijorată de planurile Kievului de a bloca Donețk și Lugansk și posibilele consecințe ale acestor acțiuni ale autorităților ucrainene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?