X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Întreprinzătorii din Moldova își vor putea înregistra afacerea mai rapid

9 iul. 2014,, 07:42   Economie
5556 1
Foto: oradestiri.ro
Persoanele juridice și întreprinzătorii individuali care doresc să-și înregistreze afacerea mai rapid și mai simplu o vor putea face prin intermediul ghișeului unic. Ministerul Justiţiei a elaborat un proiect de lege în acest sens, care a fost remis Guvernului spre aprobare, relatează NOI.md.

Astfel, solicitantul va efectua o singură vizită la ghișeul unic pentru depunerea și recepționarea informaţiei necesare. Tot la ghișeu va fi verificată denumirea persoanei juridice, vor fi perfectate actele de constituire, va fi eliberat extrasul din Registrul de stat, iar informația va fi publicată în Buletinul Oficial electronic al Camerei Înregistrării de Stat.

Suplimentar, organul înregistrării de stat va obţine informaţiile necesare direct de la autorităţile publice prin intermediul reţelelor electronice, fără a mai fi necesară implicarea solicitantului, cum se practică în prezent. Ulterior, informaţiile din Registrul de stat vor fi prezentate autorităţilor publice pentru luarea la evidenţa fiscală, statistică, medicală şi socială.

Proiectul mai propune reducerea termenului de înregistrare a afacerii, de la 5 la 3 zile lucrătoare. Totodată, rămîne valabil regimul de urgență (în decurs de 24 de ore, 4 ore și o oră) la care agenții economici pot apela opțional, din proprie inițiativă, în schimbul unor taxe mai mari.

Perfecționarea procedurii de înregistrare a unei afaceri se regăsește în obiectivele Programului de activitate al Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare" 2013-2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?