X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Lituania a ratificat Acordul de asociere Moldova – UE

8 iul. 2014,, 15:51   Societate
3663 0
Foto: 112.ua
Seimul Lituaniei a ratificat acordurile de asociere cu Uniunea Europeană ale Ucrainei, Moldovei şi Georgiei, transmite NOI.md cu referire la Newsmoldova.md.

Pentru ratificarea Acordului de asociere cu Ucraina au votat 84 de parlamentari lituanieni. Acordurile de asociere cu Moldova şi Georgia au fost aprobate de cîte 84 de deputaţi, iar unul s-a abţinut.

Amintim că cele trei foste republici sovietice au semnat acordurile de asociere cu UE pe 27 iunie, la Bruxelles. Săptămîna trecută Guvernul Lituaniei a aprobat ratificarea acestor documente.

La începutul lunii iulie, Acordul de asociere cu UE a fost ratificat de Parlamentul Republicii Moldova. Legislatorii georgieni intenţionează să examineze chestiunea referitoare la ratificarea acordului la sfîrşitul lunii curente. Deocamdată, nu este clar cînd acest acord va fi ratificat de Rada Supremă a Ucrainei. Potrivit datelor MAE al Ucrainei, la momentul de faţă se pregăteşte pachetul de documente pentru ratificarea acordului.

Acordul de asociere și Acordul de liber schimb prevăd o colaborare intensă în diferite sfere, ajustarea legislaţiei naţionale la cea europeană, accesul ţării care a semnat acordul cu UE la piaţa europeană. Documentul creează un nou cadru juridic de colaborate a celor trei state cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?