Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova se numără printre primele trei țări față de producția cărora Rusia are cele mai multe pretenții

8 iul. 2014,, 13:30   Economie
5334 2
Foto: aced.md
Republica Moldova se numără printre primele trei țări după loturile de mărfuri rebutate de „Rosselhoznadzor”, în primul semestru al anului 2014, informează NOI.md.

Potrivit datelor serviciului fitosanitar rus, în perioada 1 ianuarie – 1 iulie 2014 au fost depistate 707 de încălcări ale legislației în domeniul calității producției și au fost întoarse în țara de origine 142 de loturi de mărfuri, inclusiv 74 în statele UE.

Cele mai multe loturi au fost rebutate în Ucraina – 40. În Germania și Moldova au fost rebutate cîte 14 loturi de mărfuri. Urmează Lituania și Olanda – cîte 9 loturi, Polonia – 8, Ungaria – 6, Letonia, Italia, Suedia – cîte 5, Austria, Belgia, Franța, China, Serbia – cîte 3, Danemarca – 2 loturi.

Printre încălcările de bază se numără: livrarea mărfurilor care nu au fost incluse în Registrul organizațiilor și persoanelor care se ocupă de producția, prelucrarea sau (și) păstrarea mărfurilor supuse controlului și introduse pe teritoriul Uniunii Vamale; livrarea mărfurilor supuse controlului în privința cărora au fost impuse restricții în legătură cu depistarea unor substanțe interzise și nocive; plombarea necorespunzătoare; livrarea mărfurilor cu data de producție care nu a fost indicată în certificatele veterinare; reexportul etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?