Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Moldova a fost lansat postul de televiziune „Realitatea TV”

8 iul. 2014,, 13:15   Societate
15756 0
Foto: moldova.org
Un nou post de televiziune a fost lansat marţi, 8 iulie, în Republica Moldova. Este vorba de postul "Realitatea TV", care a obţinut licenţă de emisie din partea Consiliului Coordonator al Audiovizualului pe data de 17 aprilie curent.

Solicitat de "Infotag", directorul postului, Dumitru Ţîra, a menţionat că postul aparţine companiei HB Media SRL, înregistrată în anul 2011, care gestionează grupul de presă on-line "Realitatea".

"Noul post de televiziune este de format generalist-informativ, de producţie proprie 100% şi va fi difuzat 24 din 24 de ore. Postul va avea în program ştiri, talk-show-uri, filme documentare, dar şi artistice, seriale, emisiuni cognitive şi distractive, concerte", a spus Ţîra, precizînd că "Realitatea TV" din Republica Moldova nu are nicio legătură cu "Realitatea TV" din România.

Potrivit lui, zilnic vor fi difuzate 13 jurnale de ştiri în limbile română şi rusă, principalele buletine fiind la ora 19.00 în limba rusă şi la ora 21.00 în limba română. La ora 17.00 va fi difuzat un jurnal de ştiri internaţionale.

La ora 20.00 va fi difuzat talk-show-ul în limba rusă "Честно говоря" cu Maria Levcenco, la prînz – talk-show-ul social "Civilizaţia Maya", cu Maia Strătilă, iar la ora 22.00 – talk-show-ul politic "Pahomi" cu Viorel Pahomi.

Sediul televiziunii este pe strada Şciusev, în centrul capitalei, în prezent televiziunea avînd angajate 55 de persoane. Potrivit lui Dumitru Ţîra, "Realitatea TV" este finanţat de HB Media SRL în colaborare cu asociaţi străini.

Noul post TV va fi difuzat prin reţelele de cablu, care cuprind 70% din teritoriul ţării. Anterior, Dumitru Ţîra a dat asigurări membrilor CCA că "Realitatea TV" va fi o "televiziune echidistantă, care nu va face jocul niciunui partid politic şi nu va manipula opinia publică".

Dumitru Ţîra a participat la lansarea postului Publika TV în Moldova în anul 2010, deţinînd funcţia de director. În toamna anului trecut acesta a părăsit postul şi a anunţat despre lansarea unei noi televiziuni.

În ultimul timp, pe piaţa media din Republica Moldova au mai fost lansate alte două posturi TV – Moldova Business Channel şi Moldova Sport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?