Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Șuvalov: Rusia ar putea stopa unele acorduri internaționale cu Moldova

7 iul. 2014,, 16:50   Economie
6387 5
Foto: lenta.ru
Prim-vicepremierul rus, Igor Șuvalov, nu exclude că unele acorduri internaționale între Rusia și Moldova ar putea fi stopate sau sistate în rezultatul semnării de către Chișinău a Acordului de asociere cu UE, relatează NOI.md cu referire la RIA.ru.

„Trebuie urmată posibilitatea pe care o oferă articolul 62 al Convenției de la Viena privind tratatele internaționale, care prevede stoparea sau sistarea acordului în cazul unor schimbări cardinale. Astfel, noi vom folosi acum toate oportunitățile pe care ni le oferă documentele internaționale”, a declarat Șuvalov la ședința premierului rus, Dmitri Medvedev, cu vicepremierii săi.

„După examinarea în cadrul Consiliului Comisiei Economice Eurasiatice vom elabora actele guvernamentale sau chiar proiectele de lege respective și în caz de necesitate vom stopa acordurile internaționale care se impun, însă acest lucru trebuie făcut la inițiativa Guvernului”, a menționat funcționarul rus.

Moldova a semnat Acordul de asociere cu UE pe 27 iunie, concomitent cu Ucraina și Georgia, și spre deosebire de aceste țări a ratificat deja documentul. Șuvalov a precizat că Consiliul Comisiei Economice Eurasiatice urmează să examineze la 16 iulie posibile măsuri de protecție în ceea ce privește relațiile comerciale cu Republica Moldova.

„Ați amintit de articolul 62 al Convenției de la Viena. Noi am aplicat această regulă recent. Imediat ce se schimbă circumstanțele, acordurile internaționale pot fi stopate sau sistate. Am procedat astfel în cazul așa-ziselor acorduri de la Harkov cu Ucraina. La fel am putea proceda și în cazul acestor acorduri”, a declarat Medvedev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?