X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ahmetov a cerut să nu fie bombardat Donbasul (VIDEO)

7 iul. 2014,, 01:21   Externe
8164 4
Foto: obozrevatel.com
Rinat Ahmetov, într-un interviu pentru postul TV "Ucraina", duminică 6 iulie, a cerut să nu fie bombardat și distrus Donbasul.

"Nu se poate de bombardat Donbasul. Nu se poate de bombardat Donbasul. Nu se poate de distrus orașele, nu se poate de distrus satele. Nu se poate de distrus infrastructura. Si cel mai important – nu trebuie admis ca să moară și să sufere oamenii. Donețk este capitala Donbasului. Iar Donbasul este un simbol al muncii. Aici locuiesc oameni puternici, harnici și decenți. Oameni mîndri, oameni curajoși, oameni sinceri și cel mai important - un popor pasnic. Deaceea vreau să spun din nou: nu se poate de bombardat Donețk, nu se poate de bombardat Donbasul.

"Negocieri, negocieri și din nou negocieri", - a răspuns el la întrebarea cu privire la modul de a rezolva situația.

"O altă cale nu este. Și amintiți-vă cuvintele mele: oricum totul se va sfîrși cu negocieri. Și spune-ți-mi vă rog: cine va întoarce mamelor copiii lor? Cine va întoarce soțiilor soții lor? Cine va întoarce copiilor părinții lor, nu vreau să sicriile din Donbas să se întoarcă în vestul Ucrainei. Nu vreau ca sicriile să se întoarcă în centrul Ucrainei, în alte regiuni ale țării noastre. Eu nu vreau ca oamenii să moară în Donbas. Deaceea am chemat , chem și voi chema la pace", - a spus Ahmetov.

"Sînt pentru un Donbas fericit. Iar un Donbas fericit este în primul rînd pacea. Pacea este cel mai important. Este atunci cînd oamenii au un loc de muncă decent, un salariu decent și viață decentă. Un Donbas fericit este atunci cînd sînem respectați, este respectată memoria noastră, este respectat dreptul de a vorbi în limba rusă, respectate sărbătorile noastre, tradițiile noastre. Personal eu Donbasul fericit îl văd în Ucraina unită", - a spus Ahmetov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?