Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

RPD a explicat plecarea rebelilor din Slaveansk

6 iul. 2014,, 03:19   Externe
11517 12
Foto: tvc.ru
Deputatul Consiliului Suprem al autoproclamatei "republici populare Donețk" (RPD) Miroslav Rudenko a explicat plecarea rebelilor din Slaveansk.

Potrivit lui Rudenko, controlul asupra or. Slaveansk ar putea fi menținut numai cîteva zile, în schimb așa " rebelii au reușit să iasă într-un spațiu mai larg cu pierderi minime pentru a continua lupta".

"Mai mult decît atît, acum este posibil de a uni toate grupurile de rebeli, care se află în Kramatorsk, Drujkovka, Gorlovka, Donețk, Makeevka și în alte orașe", - a spus deputatul.

Prim-viceprim-ministrul republicii populare Donețk, Andrei Purghin a declarat pentru "Interfax" că plecarea insurgenților din Slaveansk a fost dictată de necesitatea de a proteja populația civilă, dar nu înseamnă că rezistența în sud-est este înfrîntă. "De ce rebelii au plecat din Slaveansk ? Cum ați proceda dacă ați fi bombardați din mortiere, tunuri de artilerie, bombardați din aer, si ați fi avut trei tancuri și arme automat? " – a spus Purghin. Potrivit acestuia, trupele ucrainene "de fapt au încercat să facă Slaveanskul una cu pămîntul".

Rudenko a declarat că trupele ucrainene acționează după una și aceeași schemă: fac localitățile una cu pămîntul cu ajutorul artileriei și aviației. Potrivit deputatului, "acesta și este planul "B" al lui Poroșenko, care i-a fost sugerat de celebra corporație americană RAND».

Sîmbătă dimineața, 5 iulie, insurgenții au părăsit orașul Slaveansk, acum acesta este controlat de armata ucraineană. Presa ucraineană a anunțat că o coloană de vehicule militare a rebelilor din Slaveansk a reușit să-și croiască drum spre Kramatorsk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?