X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ample exerciții militare ruse în Marea Neagră, în paralel cu cele ale NATO

6 iul. 2014,, 10:00   Externe
8718 9
Foto: dw.de
Rusia a început vineri ample manevre militare în Marea Neagră, acestea desfășurîndu-se în paralel cu exercițiile Breeze-2014, la care participă patru nave de război ale NATO.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de ITAR-TASS, la exercițiile militare ruse, în care sînt implicate diferite forțe ale Flotei ruse la Marea Neagră, participă 20 de nave de război și nave auxiliare, peste 20 de avioane și elicoptere, efective ale infanteriei marine și de artilerie.

Programul exercițiilor, care se desfășoară sub conducerea comandantului Flotei Ruse la Marea Neagră, amiralul Aleksandr Vitko, "prevede o serie de misiuni de antrenament constînd în a distruge grupuri navale aparținînd unui inamic convențional și a pune în alertă apărarea antiaeriană în vederea protejării navelor de război și a infrastructurilor de coastă", a precizat ministerul rus.

Conform aceluiași comunicat, 'exercițiile tactice de rutină au început cu efectuarea unor tiruri de rachetă și de artilerie de la bordul unor nave de suprafață asupra unor ținte maritime și aeriene''.

Raza de desfășurare a exercițiilor acoperă întreg bazinul Mării Negre, a precizat instituția de apărare de la Moscova, subliniind că aceste manevre sînt conforme cu normele internaționale.

Anterior, Alianța Nord-Atlantică a anunțat într-un comunicat, citat de portalul american RTT News, că patru nave de război ale NATO au intrat joi în Marea Neagră pentru a participa la manevre militare comune cu forțele navale din România și Bulgaria.

Ministerul bulgar al Apărării a precizat că exercițiile se vor derula în perioada 4-13 iulie, ele avînd ca scop îmbunătățirea cooperării dintre forțele armate ale țărilor membre NATO, inclusiv în cadrul operațiunilor vizînd reglementarea crizelor regionale.

Potrivit unor experți militari ruși, intensificarea activităților Alianței Nord-Atlantice în Marea Neagră reprezintă "un șantaj militar" îndreptat împotriva Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?