Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia interzice noi produse lactate din Ucraina

5 iul. 2014,, 14:15   Externe
6298 7
Foto: aktin.cz
Autoritățile ruse au interzis vineri importurile la noi produse lactate din Ucraina, invocînd motive sanitare, această măsură intervenind pe fondul gravelor tensiuni dintre cele două țări.

Agenția rusă de protecție a consumatorului Rospotrebnadzor a explicat, într-un comunicat, citat de RIA Novosti și AFP, că a constatat contaminări microbiene și încălcări ale normelor sanitare în urma unor controale făcute la brînzeturile produse de compania ucraineană Milkiland-Ukraina.

Importurile în Rusia a produselor fabricate de cele șapte societăți ale Milkiland-Ukraina sînt interzise începînd de vineri, 4 iulie, a precizat Rospotrebnadzor.

Rusia a impus o serie de restricții comerciale vecinilor săi, în special Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, țărilor baltice. Ea a interzis deja în luna aprilie importurile anumitor produse lactate ucrainene.

Serviciului federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) anunța zilele trecute interzicerea importului de carne procesată din Republica Moldova, începînd cu data de 5 iulie, invocînd încălcări ale normelor fitosanitare și ale cerințelor Uniunii vamale în domeniu de către companiile moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?