Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Șapte motive pentru a bea vin

5 iul. 2014,, 01:05   Ştiinţă şi IT
12808 2
Foto: img.com.ua
Oamenii au tendința de a subestima vinul și calitățile acestuia. Unii îl consideră băutură alcoolică. Alții preferă alte băuturi spirtoase, crezînd că vinul nu este mai bun decît ele.

Dar, de fapt, este dificil să negăm că vinul este folositor pentru sănătate. Mai multe studii au ajuns la concluzia că un pahar de vin pe zi nu numai că nu face rău, ci, dimpotrivă, aduce beneficii organismului. Dar trebuie să ținem minte că este vorba de un pahar de vin, nu de cantități mari. Iată cîteva motive pentru care ar trebui să dăm prioritate vinului.

Ține kilogramele sub control

Mai multe studii au constatat ca persoanele care beau vin zilnic, în cantități moderate, sînt mai puțin grase decît cele care consumă vin doar ocazional. Mai precis, consumatorii de vin sînt mai supli și au mai puțină grăsime în jurul taliei decît băutorii de lichior, de exemplu.

Este antioxidant

În vin au fost descoperiți mulți compuși care contribuie la creșterea speranței de viață și reduc riscul de boală. Aceștia sînt antioxidanții. Ei luptă activ cu procesele de oxidare din organism și reduc inflamațiile. Și, după cum se știe, îmbătrînirea este provocată de inflamații.

Colesterol bun

Isteria în masă cu privire la pericolele colesterolului au condus la faptul că oamenilor le este pur și simplu frică de el. În același timp, există două tipuri de colesterol, "bun" și "rău". Vin conține colesterol bun.

Protejează împotriva bolilor cardiovasculare

Oamenii care consumă regulat vin prezintă o rată de mortalitate scăzută cînd vine vorba de afecțiunile cardiovasculare. Vinul diminuează cu 40% riscul unui infarct și cu 25% riscul de tromboză cerebrală. Specialiștii susțin că efectul favorabil al consumului de vin se datorează resveratrolului, un compus puternic antioxidant care are puterea să reducă cu 40% riscul de accident cardio-vascular.

Reducerea riscului de accident vascular cerebral

Vinul poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Este vorba, din nou, de antioxidanți care se găsesc în vin. Anumite substanțe chimice conținute în vin ajută la îmbunătățirea memoriei și concentrației.

Vederea

Vinul conține resveratrol. De fapt, această substanță a fost numită un panaceu pentru multe boli asociate cu înaintarea în vîrstă. Același lucru poate fi spus despre vedere. Resveratrolul protejează vasele de sînge din ochi de procesul de îmbătrînire. Este deosebit de utilă în special în lupta împotriva degenerării la bătrînețe.

E distractiv

În cele din urmă, vinul este bun pentru distracție și relaxare. Spre deosebire de băuturile tari care generează doar mahmureală și pierderi de memorie, sau berea, care contribuie la obezitate, un pahar de vin va da o ușoară senzație de slăbiciune și confort.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?