Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova își va extinde cooperarea economică cu Cehia

4 iul. 2014,, 15:45   Economie
3714 0
Foto: radio.cz
Guvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul de cooperare economică și industrială cu Cehia, semnat pe 22 mai 2014 la Chișinău în cadrul vizitei oficiale a președintelui ceh, Miloš Zeman, transmite NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei al Republicii Moldova, Cehia este un partener important al țării noastre și semnarea acestui acord va contribui la dezvoltarea și aprofundarea cooperării reciproc avantajoase în diverse domenii. În particular, Moldova și Cehia vor impulsiona cooperarea în energetică și industrie, folosirea resurselor naturale și dezvoltarea industriei extractive, protecția mediului ambiant etc.

Totodată, părțile intenționează să impolsioneze conclucrarea pe piețele statelor terțe. Astfel, Moldova și Cehia vor coopera în domeniul promovării investițiilor, dezvoltării turismului, agriculturii, transportului, fabricării sticlei etc.

Volumul exportului moldovenesc în Cehia, în trimestrul I al anului 2014, a constituit 6,2 milioane de dolari SUA sau cu 12,9% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent. Volumul importului din Cehia în Moldova a crescut cu 18,1% și a însumat 15,7 milioane de dolari. Deficitul balanței comerciale a Moldovei cu Cehia a crescut cu 53,1% - pînă la 9,5 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?