Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Bumacov: Rusia foloseşte vinul ca o bîtă împotriva prietenilor

4 iul. 2014,, 11:35   Societate
3982 6
Foto: saptamina.md
Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, îşi exprimă nedumerirea de faptul că autorităţile Federaţiei Ruse folosesc vinul „ca bîtă împotriva prietenilor”, relatează NOI.md cu referire la portalul de ştiri Gagauzinfo.md.

Luînd parte la prima ediţie a Forumului vinificatorilor din regiunea Mării Negre care se desfăşoară în Găgăuzia, ministrul a menţionat că "importurile de vinuri, pentru prima dată în istorie, au fost folosite ca o bîtă împotriva prietenilor".

Potrivit lui Vasile Bumacov, Moldova exportă peste hotare 80 la sută din producţia sa alcoolică. În acest sens, Ministerul Agriculturii al republicii „încearcă să deschidă noi pieţe de desfacere”.

"În curînd ne va vizita o delegaţie foarte mare de vinificatori din Statele Unite ale Americii, cu care vom discuta perspectivele cooperării. După cum ştiţi, Uniunea Europeană ne-a deschis complet frontierele şi importă vinul nostru fără taxe şi obstacole. De asemenea, colaborăm cu China”, a precizat ministrul.

În acelaşi timp, Moldova „nu vrea categoric să-şi piardă piaţa estică de desfacere pentru producţia de vin”, şi, prin urmare, „trebuie să depunem eforturi pentru a ne dezvolta cooperarea în continuare", argumentează oficialul.

"Sper că forumul de azi le va reaminti puţin prietenilor noştri că, pentru prima dată în istorie, importurile de vinuri au fost folosite ca o bîtă împotriva prietenilor, şi acest lucru este foarte ciudat. De obicei, vinul îi ajută pe oameni să se împrietenească”, a spus Vasile Bumacov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?