Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4050

Cu suportul Japoniei, în Moldova a apărut prima bibliotecă mobilă pentru copii

4 iul. 2014,, 12:30   Societate
3113 0
Foto: wordpress.com
Cu suportul Japoniei, în Moldova a apărut prima bibliotecă mobilă pentru copii, Potrivit agenţiei "Infotag", prezentarea acesteia a avut loc joi.

La prezentare s-a menţionat că biblioteca mobilă a fost fondată de Biblioteca Națională pentru Copii "Ion Creangă", cu suportul financiar al Ambasadei Japoniei în cadrul programului „Kusanone”. Proiectul de creare a bibliotecii a fost început pe 13 martie 2013, după semnarea de către ambasadorul Japoniei în R.Moldova, Toichi Sakata, şi directorul general al bibliotecii „Ion Creangă”, Claudia Balan, a acordului de oferire a grantului în sumă de peste $94,4 mii.

Scopul creării bibliotecii mobile de acordare a posibilităţii copiilor şi adolescenţilor din toate localităţile de a avea acces la diferite informaţii, tehnologii moderne. În colecţia bibliotecii sînt 550 de cărţi, printre care enciclopedii, dicţionare, colecţii de literatură pentru copii, cărţi ilustrate, precum şi 600 de cărţi electronice.

În biblioteca mobilă va fi instalat internet fără fir, trei laptopuri şi tablete, două cărţi electronice, un proiector cu ecran, un aparat foto digital, jocuri şi păpuşi. În bibliotecă este amenajată şi o sală de lectură. Principalii beneficiari ai instituţiei vor fi copiii ai căror părinţi au plecat peste hotare, precum şi copii din orfelinate, internate.

În total, în 2014 Ministerul Educaţiei a transmis unui număr de 858 de grădiniţe de copii materiale didactice şi cărţi.
Potrivit Ministerului Educaţiei, cu suportul Băncii Mondiale şi UNICEF, în cadrul proiectului "Parteneriat global pentru educaţie", în decurs de ultimii cîţiva ani, unui număr de 550 de grădiniţe de copii, de asemenea, le-au fost transmise materiale didactice. Totodată, în 38 de grădiniţe de copii au fost amenajate terenuri sportive. În cadrul dezvoltării educaţiei preşcolare, ministerul intenţionează să doteze toate grădiniţele de copii cu utilajul necesar şi materiale didactice. Cărţi şi alte materiale au fost procurate în rezultatul unui concurs desfăşurat în mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?