Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Dacă comuniștii vor refuza să denunțe Acordul, ei vor trăda încă o dată poporul moldovenesc (VIDEO) ©

3 iul. 2014,, 17:46   Politică
4689 6
Foto: noi.md

Igor Dodon a reiterat că PSRM nu va crea coaliții cu formațiunile politice care nu susțin prioritățile de bază ale Partidului Socialiștilor, în particular, cele legate de desfășurarea referendumului și denunțarea ulterioară a Acordului de asociere cu UE.

Cu siguranță a apărut întrebarea: de ce colegii noștri comuniști au părăsit sala? Ei nu au pus nicio întrebare, practic doar socialiștii au adresat întrebări premierului Leancă și au primit răspunsuri. Cînd a venit momentul votării, nu se știe de ce comuniștii nu mai erau în sală. A rămas un grup mare de eurounioniști care ieșeau bucuroși și declarau că votează „pro”, în timp ce „împotrivă” au votat doar patru deputați: socialiștii și un deputat comunist. În această situație celor care au privit ședința li s-a creat impresia că majoritatea au votat „pro”, iar restul – „contra”. Consider că a fost o greșeală din partea comuniștilor și sper că a fost o simplă eroare de calcul, și nu o acțiune bine gîndită de viitor. Peste 3-4 luni ei pot iniția negocieri cu Bruxelles-ul și să spună: „Noi doar nu am votat împotrivă”. Ținînd cont de faptul că în ultimul timp comuniștii au o poziție neclară, iar în statutul lor este indicată integrarea europeană, liderii lor spun: „De ce nu? Nu sîntem împotriva Acordului, ci împotriva cîtorva puncte și a semnării în acest moment. Cu alte cuvinte, dacă ar fi omise acele puncte și ar fi amînat semnarea cu o săptămînă, ei ar fi putut semna documentul? Ei nu au o poziție clară, tranșantă. Nu poți sta pe două scaune concomitent”, a declarat Igor Dodon.

Președintele PSRM a mai spus că, dacă comuniștii vor refuza să denunțe Acordul de asociere, ei vor trăda încă o dată poporul moldovenesc.

În cazul în care vreun partid de stînga, comuniștii de exemplu, va merge la alegeri cu lozinca aderării la Uniunea Vamală, însă așa și nu va denunța Acordul, va fi o nouă trădare a alegătorilor. Cu asemenea partide nu vom face coaliții. Dacă ei doresc să se unească cu Plahotniuc, cu Filat pentru integrarea europeană pentru a-și păstra banii undeva prin Elveția – să se unească. Noi nu vom participa la așa ceva”, a avertizat Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?