Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un șef de poliție demis pentru inactivitate a fost repus în funcție

3 iul. 2014,, 17:30   Societate
4988 0
Foto: politie.gov.md
Alexandru Coinac a fost repus în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Comrat, după ce a fost demis din cauză că nu a întreprins nimic în timpul violențelor din Adunarea Populară a Găgăuziei, a comunicat pentru NOI.md ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Sabina Vesnina.

Coinac a fost demis prin ordinul ministrului de interne după incidentele de pe 3 iunie din Adunarea Populară a Găgăuziei, care au degenerat în tulburări în masă.

Atunci ședința ordinară a Adunării Populare a Găgăuziei a fost perturbată de un grup de adepți ai Partidului Democrat care au blocat sala, au împins jurnaliștii din sală și au încercat să impună conducerea autonomiei să demisioneze. Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a fost lovit cu piciorul în față de democratul Serghei Cernev, care apoi l-a atacat pe președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov.

Primii angajați ai poliției sosiți la fața locului nu au întreprins nimic, rămînînd în fața ușilor închise. Cînd în cele din urmă aceștia au încercat să pătrundă în sală, consilierul municipal din partea PDM Vitalie Melichean le-a închis ușa în față, după care polițiștii au plecat.

Pe marginea acestor incidente a fost intentat un dosar penal, iar în cadrul MAI-ului a fost creată o comisie de serviciu pentru anchetarea acțiunilor polițiștilor. În rezultat, șeful Inspectoratului de Poliție Comrat, Alexandru Coinac a fost destituit din funcție.

„Alexandru Coinac a fost repus în funcție, el a primit o mustrare de serviciu”, a precizat Vesnina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?