Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul va examina vineri moţiunea simplă a opoziţiei cu privire la demiterea lui Recean

3 iul. 2014,, 10:30   Politică
4830 1
Foto: noi.md
Parlamentul va examina vineri moţiunea simplă cu privire la demiterea ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean. Potrivit agenţiei "Infotag", o astfel de decizie a fost adoptată miercuri de Biroul permanent al Parlamentului, care a examinat proiectul ordinii de zi a şedinţelor Parlamentului, care vor avea loc joi şi vineri.

Proiectul moţiunii simple cu privire la demiterea lui Recean a fost înaintat în Parlament pe 18 iunie. Partidul Comuniştilor şi-a argumentat acţiunile prin faptul că "în Moldova se observă o creştere nemaivăzută a criminalităţii, de care este responsabil MAI, iar ministrul este figurantul multor acţiuni ilegale şi politica sa contravine intereselor ţării şi a societăţii". Comuniştii au menţionat că conducerea MAI s-a transformat în instrument de influenţă politică şi ministrul nu are dreptul moral să conducă ministerul.

"Situaţia nesatisfăcătoare din ţară pune în pericol securitatea cetăţenilor şi, de aceea, trebuie luate măsuri de demitere a lui Dorin Recean din postul de ministru al Afacerilor Interne", se menţionează în iniţiativa comuniştilor.

Biroul permanent a propus ca vineri să fie examinată situaţia criminogenă din ţară, cu audierea lui Dorin Recean în acest sens.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?