X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Chicu: Cele 200 mii de viziere comandate din China "au dispărut pe drum"

9 apr. 2020,, 11:45   Societate
21043 10

Premierul Ion Chicu a anunțat că cele 200 de mii viziere comandate de la o companie din China așa și nu au ajuns la destinție, întrucît "au dispărut pe drum", spune el.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chicu a menționat că acum trei săptămîni, Centrul de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS) a încheiat un Contract de achiziție a 200 mii viziere (ecrane de protecție). Preventiv, a fost plasat anunțul pentru oferte. A participat doar o singură companie la concurs. Prețul vizierei lavabile inclus în contract a fost de 54 de lei, iar achitarea urma să aibă loc după livrare.

"Pînă la ziua de astăzi nu este livrat nimic din acea partidă, pentru că totul ce se expediază de companie (din China) dispare pe drum... Respectiv, nici un bănuț din buget nu este cheltuit din suma rezervată", a scris Chicu.

Premierul i-a dat o replică și primarului de Bălți, Renato Usatîi.

"Am înțeles, că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere în țară cu 1 euro. Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului caretei, dacă timp de 5 zile livrează cantitatea prevăzută în contractul de mai sus. Dacă nu le livrează, CAPCS îl va acționa în instanță pentru calomnie. Cel puțin", a mai spus el.


Totodată, șeful executivului a anunțat că săptămîna viitoare, autoritățile vor organiza un zbor cargo charter din China, pentru a aduce testele procurate, vizierele, măștile cu respirator, precum și alte echipamente și consumabile necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei.

"Intenția unor persoane iresponsabile ”de 1 euro”, este de a zădărnici aprovizionarea țării cu aceste produse foarte importante pentru sănătatea și viața oamenilor", a adăugat Chicu.

El a menționat că Guvernul va procura și de la companiile și universitățile din țară echipamente de protecție. La ora actuală se depun eforturi pentru a debloca exporturile respective din țările din regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?