X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fondatorul Twitter donează 1 miliard de dolari pentru a lupta cu COVID-19

8 apr. 2020,, 20:30   Externe
2637 0

Jack Dorsey, fondatorul reţelei de microblogging Twitter, a anunţat, marţi, că va dona un miliard de dolari, adică 28% din averea sa, unui fond care adună bani pentru combaterea noului coronavirus, scrie Le Figaro.

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare, el explică că suma reprezintă 28% din averea sa şi pentru a obţine aceşti bani el va vinde treptat o parte din acţiunile pe care le deţine la compania Square, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

„După ce vom depăşi această pandemie, fondurile vor fi direcţionate către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi veniturile universale”, a adăugat miliardarul, a cărui avere este estimată la 3,3 miliarde de dolari.

Jack Dorsey s-a declarat un susţinător al venitului minim universal (UBI), un subiect tot mai dezbătut tot mai mult de politicieni în contextul pandemiei de COVID-19. „Este o idee grozavă care trebuie testată”, spune fondatorul Twitter.

Potrivit lui Dorsey, banii pe care îi donează vor fi alocaţi în mod transparent, prin intermediul fundaţiei Start Small.


De asemenea, Jack Dorsey spune că a decis să vândă din acţiunile Square şi nu Twitter, deoarece spune că deţine mai multe în această companie.

Jeff Bezos, şeful Amazon şi cel mai bogat om din lume, a anunţat pe Instagram în urmă cu 5 zile că a donat 100 de milioane de dolari băncilor americane de produse alimentare.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi soţia sa Priscilla Chan au donat 25 de milioane de dolari pentru proiectele de cercetare care încearcă să găsească un tratament pentru coronavirus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?