Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Serghei Glaziev pune la îndoială legitimitatea Președintelui Ucrainei

2 iul. 2014,, 01:05   Externe
5723 7
Foto: dialog.ua
Сonsilierul președintelui Serghei Glaziev consideră că Rusia poate contesta legalitatea semnării de către Ucraina a acordului de asociere cu UE, inclusiv din motivul legitimității îndoielnice a președintelui Poroșenko. El a făcut această declarație la 30 iunie, în cadrul ședinței Clubului de integrare pe lîngă președintele Consiliului Federației cu tema "Uniunea economică eurasiatică: noi provocări și perspective", transmite REGNUM.

"Am putea, oricum – la nivel de experți, să punem la îndoială asocierea Ucrainei cu Uniunea Europeană, deoarece aceste acorduri au fost semnate de către președintele, a cărui legitimitate este discutabilă, - a declarat Glaziev. – Două dintre cele mai mari regiuni din Ucraina (un sfert din populație și o treime din potențialul industrial) și-au exprimat clar refuzul de a trăi în asociere cu Uniunea Europeană. Apare întrebarea, ce-i de făcut cu Donbasul ? ".

Glaziev consideră că sud-estul Ucrainei ar trebui să primească dreptul de a decide independent problema de integrare economică, care poate fi diferită de modelul care a fost ales la Kiev. Potrivit acestuia, există un precedent pentru o astfel de decizie: Groenlanda care este parte a Danemarcei, nu este parte a Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?