X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Premierul britanic Boris Johnson, transferat la terapie intensivă

7 apr. 2020,, 11:15   Externe
2831 1

Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv la noul coronavirus, în urmă cu zece zile, a fost transferat la terapie intensivă luni, a doua zi de la spitalizarea sa în centrul Londrei, a anunţat purtătorul său de cuvînt, citat de Reuters, scrie Agerpres.

„În cursul după-amiezii, starea de sănătate a premierului s-a deteriorat şi, la recomandarea echipei sale medicale, a fost transferat la unitatea de terapie intensivă a spitalului'', a precizat purtătorul de cuvînt.

„Primul ministru i-a cerut ministrului de externe Dominic Raab (...) să-l înlocuiască atunci cînd va fi necesar”, a adăugat el, potrivit unui comunicat.

Potrivit Downing Street, premierul are o stare bună şi este conştient, deşi în jurul orei 18.00, el a fost transferat la o unitate de terapie intensivă - unde sînt tratate cele mai grave cazuri - a spitalului St Thomas, în centrul Londrei, notează Reuters.

Biroul premierului a precizat că acesta a fost transferat la terapie intensivă ca '„măsură de precauţie pentru cazul în care ar necesita ventilaţie”.


Johnson, de 55 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la 26 martie. Purtătorul său de cuvînt a cerut anterior precauţie cu privire la unele informaţii apărute în mass-media, potrivit cărora Johnson primeşte oxigen şi a refuzat să spună direct dacă acesta are pneumonie.

Potrivit ziarului The Times şi corespondentului ITV Robert Peston, premierului britanic i s-a dat oxigen.

Ministrul de externe Dominic Raab, 46 de ani, a prezidat luni reuniunea de urgenţă a guvernului britanic privind criza COVID-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?